Zagrebački dječji zbor Zvjezdice nastupio u crkvi UN-ove župe

Zagrebački dječji zbor Zvjezdice priredio je u petak božićni koncert u crkvi Svete obitelji u župi Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom voditelja stalne misije Svete stolice pri UN-u nadbiskupa Celestina Migliorea i generalnog konzulata Republike Hrvatske u New Yorku.

Na koncertu pod nazivom "Mir i veselje svijetu" sudjelovao je gudački kvartet glazbene akademije Julliard iz New Yorka, a ravnali su glazbeni direktor Zvjezdica Zdravko Šljivac te Drago Bubalo, bivši ravnatelj Simfonijskog orkestra Hrvatske vojske, a sada glazbeni direktor crkve St. Aidan na Long Islandu.

Zbor Zvjezdice, koji se nalazi na američkoj božićnoj turneji, nastupit će i u crkvi St. Aidan te u crkvi Sv. Ćirila i Metoda hrvatske župe u New Yorku.

Tijekom turneje zbor je ovoga mjeseca već nastupio u Los Angelesu, Chicagu, Clevelandu, Pittsburghu i Cincinnatiju.

Zvjezdice, koje u prosincu obilježavaju 20 godina postojanja, već imaju više od 120 snimaka i dva puta su osvojile prestižno natjecanje dječjih zborova Llanghollen u Velikoj Britaniji.

Zbor je priredio mnogo koncerata po Sjevernoj Americi i Europi, a Europski parlament u Bruxellesu imenovao ga je kulturnim ambasadorom Europske unije.

(Hina) xsl ymd

Pročitajte više