Zagrebački kafić koji je zabranio ulaz slijepoj ženi sa psom vodičem pokrenuo edukaciju

Foto: Leggiero/Facebook

SLUČAJ Kristine Šporčić, koja je u pratnji svog psa vodiča i kolegice prošloga petka poželjela je popiti kavu u Leggiero baru u sklopu Avenue Malla u Zagrebu. a kojoj osoblje kafića nije dozvolilo s njezinim psom vodičem, glasno je prije nekoliko dana odjeknuo medijima.

Šporčić je upozorila kako je to protuzakonito, jer Zakon propisuje da slijepa osoba u pratnji psa vodiča ima pravo ulaska u sve javne prostore i sredstva javnog prijevoza.

> Popularni zagrebački kafić zabranio ulaz slijepoj ženi sa psom vodičem, sada su objasnili zašto

Leggiero je pak objavio kako su se ispričali dotičnoj, no kako je ona odbila ispriku.

"Kako konobari koji su toga jutra radili u smjeni nisu odmah primijetili oznake na psu vodiču, upozorili su gošće kako ne mogu sa psom u lokal jer su takva pravila za kućne ljubimce. No, kada su gospođe objasnile kako je to pas za slijepe, konobari su se osobno ispričali i pozvali ih da uđu u lokal. Gospođe na žalost nisu ispriku htjele ni saslušati, već su tražile odgovornu osobu i poručile kako će tražiti pravdu tim putem.

U užurbanom poslovnom objektu kao što je kafić na najfrekventnijem ulazu u Avenue Mall, greške se naravno mogu dogoditi. Naš stručni tim konobara i voditelja uvijek se trudi ponuditi najbolju uslugu, na žalost došlo je do situacije koja se lako mogla izbjeći", naveli su iz Leggiera.

Pokrenuli edukaciju

Nakon svega, Leggiero je danas na svojem Facebook profilu objavio kako je pokrenuo edukaciju o Zakonu o kretanju slijepih osoba uz pomoć psa vodiča.

"Leggiero team pokrenuo je edukaciju o Zakonu o kretanju slijepih osoba uz pomoć psa vodiča kako bi se dodatno educirali o načinu i komunikaciji sa slijepim osobama i osobama sa invaliditetom.
Mi potičemo različitosti jer su nam najvažniji ljudi", objavili su na Facebook stranici.

Pročitajte više