Zagrebački kvartet održao koncert u Mimari

Zagrebački kvartet otvorio je večeras u Muzeju Mimara u Zagrebu svoj novi koncertni ciklus u 2004./2005., u potpunosti posvećen djelima hrvatskih autora. L

Na rasporedu prvog koncerta novog ciklusa "Riznica hrvatske kvartetske glazbe" bila su djela Stjepana Šuleka, Stanka Horvata i Ivana Mane Jarnovića.

U ciklusu su djela suvremenih hrvatskih autora kao i djela iz hrvatske glazbene baštine. Zagrebački kvartet ih je odabrao iz svog bogatog repertoara koji izvodi od osnivanja 1921. godine.

Večeras su izveli Peti gudački kvartet Stjepana Šuleka iz ciklusa "Moje djetinjstvo" iz 1985., čime obilježavaju i 90. obljetnicu Šulekova rođenja. Zagrebački kvartet izveo je potom poznatu skladbu "Quartetto" Stanka Horvata (1988.), Šulekovog učenika. Izvedbom Jarnovićeva Koncertantnog kvarteta u A-duru Zagrebački se kvartet pridružuje obilježavanju 200. godišnjice smrti toga violinista i skladatelja.

Novi ciklus "Riznica hrvatske kvartetske glazbe" pokrenula je Izdavačka i producentska kuća "Cantus", a održavat će se u Muzeju Mimara svake prve srijede u mjesecu u narednih pola godine.

(Hina) xat yjn

Pročitajte više