Zagrebački odvjetnik izvadio nož za vrijeme rasprave, pooštrene mjere sigurnosti

NAKON što je odvjetnik Krešimir Škarica u utorak za vrijeme rasprave na zagrebačkom Općinskom sudu iz torbe  izvukao nož, tvrdeći da se radi o dokaznom materijalu, događaj je privukao pažnju policije, a u budućnosti će se i odvjetnici pregledavati pri ulasku u zgradu zagrebačkog Općinskog suda.

Škarica je, naime, u utorak oko 16:40 za vrijeme rasprave iz torbe izvukao nož, pri čemu je ustvrdio da se radi o dokazu u slučaju obiteljskog nasilja. Voditelj Operativno-komunikacijskog centra zagrebačke policije Zdravko Svirčić kazao je Media Servisu kako se u konačnici ispostavilo da sporni nož ipak nije dokazni materijal.

Sudac je potom upitao odvjetnika kako je s nožem ušao u zgradu Općinskog suda, na što mu je Škarica odgovorio da se odvjetnici ne pregledavaju pri ulasku u zgradu.

Pravosudni policajci o incidentu su obavijestili zagrebačku policiji, čiji su djelatnici željeli razgovarati sa sucem koji je vodio dotičnu raspravu, ali ovaj ih je odbio.

Kako piše Media Servis, predsjednik zagrebačkog Općinskog suda ustvrdio je da u incidentu nema ni prekršaja ni kaznenog djela, te da se radi o kršenju odvjetničke etike, zbog čega je obaviještena Hrvatska odvjetnička komora.

Sam Škarica ustvrdio je da se radilo o dokaznom materijalu, nožu od pet centimetara duljine, kojeg je izvadio uz dopuštenje suca. Odvjetnik je ustvrdio da je policija "prenapuhala cijelu priču" i to zato što je tijekom rasprave razotkrio iskaze trojice policajaca kao lažne.

"Kao odvjetnik imam pravo sudu predstaviti sve predmete koji mojem klijentu mogu pomoći, bio to nož, igračka, olovka, televizor, ili bilo što." - zaključio je Škarica.

Pročitajte više