Pauk u Zagrebu ne odvozi vozila jer se još nisu prebacili na euro

Foto: Goran Stanzl (Pixsell)

PAUK Prometnog redarstva grada Zagreba koji premješta nepropisno zaustavljena i parkirana vozila na području Zagreba od 1. siječnja nije u funkciji jer do danas nije prebacio kunski način poslovanja u euro. Da je vijest točna potvrdili su nam iz Grada Zagreba. 

Prometno redarstvo se još prilagođava euru 

"Zbog prilagodbe informacijskog sustava prometnog redarstva na dvojno prikazivanje cijena u eurima i kunama od 1. siječnja postoje poteškoće u postupanju po prekršajima iz domene rada Odjela prometnog redarstva Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet", stoji u odgovoru Grada Zagreba na upit zašto od početka godine nema više intervencija Prometnog redarstva u smislu premještanja nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila. 

U Gradu Zagrebu nadaju se kako se uspostava rada sustava očekuje u sljedećim danima. Kako je moguće da je Prometno redarstvo dočekalo 1. siječnja bez pripreme na euro i kako je moguće da su dočekali gotovo polovicu veljače da bi se adaptirali na euro sustav s obzirom na to da je konverzija najavljena prije dvije godine, nisu precizirali. 

Prebacili sve na policiju 

U gradu kojim upravlja gradonačelnik Tomislav Tomašević kažu da ipak sve funkcionira te da su se dogovorili s policijom da preuzme dio njihovih poslova. 

"Kako bi se u ovom periodu osiguralo da oni koji krše propise propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama budu sankcionirani, ostvarena je suradnja s PU zagrebačkom koja sukladno ovlastima postupa po prijavama građana, institucija i prometnog redarstva te poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti", stoji u odgovoru. 

Iz Grada Zagreba poručuju da sva kršenja prometnih prekršaja građani mogu prijaviti na dežurni broj telefona za građane 01/610 1566 ili e-mail adresu redarstvo@zagreb.hr, a oni će ih dalje proslijediti policiji. 

 

Pročitajte više