Zagrebački pjevač: Napadnut sam jer sam gej. Pratili su me, rugali se i pokrali me

Foto: Željko Milašinović/Privatna kolekcija

ZAGREBAČKI pjevač Željko Milašinović tvrdi da je sinoć doživio napad od trojice mladića zato što je deklarirani homoseksualac. Napad se, kaže, dogodio u Španskom, u Ulici Antuna Šoljana.

Cijeli slučaj je, kako nam je rekao, prijavio policiji. U napadu nije bilo ozljeda, ali mu je ukradena torbica s novčanikom, u kojem su bili dokumenti i nekoliko tisuća kuna.

"Pratili su me parsto metara, s obzirom da sam spisatelj i pjevač, provocirali su me da sam 'peder' i 'šatorska pjevačica'. Nisam se na te komentare obazirao te sam nastavio hodati do semafora. Na semaforu su me opet provocirali da sam 'peder', na što se nisam obazirao. Jedan od njih me gurnuo te su mi u tom momentu uzeli torbicu s ključevima, novčanikom i novcem i pobjegli", kazao je za Index.

Oglasio se i na Fejsu

O događaju se oglasio i na svojoj stranici na Facebooku.

"Danas oko 20.30 sam napadnut od strane trojice mladića koji su mi iz ruke oteli torbicu u kojoj su mi se nalazili ključevi od stana, novčanik sa dokumentima, te novcima. Cijeli slučaj je prijavljen policiji, te se duboko nadam da će se uspješno završiti. Žalostan sam samo u kakvom mi to lošem i jadnom svijetu živimo i zašto svatko nema pravo na slobodu izbora! Iskreno se nadam samo najboljem iz ove priče jer nekako, još vjerujem u dobro. Hvala policijskoj postaji Črnomerec na izuzetnoj susretljivosti! Netko to gore, vidi sve", napisao je objavivši i potvrdu da je o svemu obavijestio policiju.

"Napasti nekoga zato što je drugačiji, zato što se ne uklapa u masu, što je rođen da se ističe je krajnje bolesno. Sav taj bolesni balkanski mentalitet dolazi od kućnog odgoja. Učite svoju djecu moralnim načelima, učite ih da prihvaćaju različitosti i da je biti poseban nešto predivno!

Napadnut sam jer sam homoseksualac i ne, nije mi važno što će ljudi reći. Netko sam tko će i dalje ostati isti jer ne znam mrziti. S moje strane ljubav i pozitivna energija s jednim iskustvom više", napisao je u drugoj objavi.

Policija zabilježila događaj

Policija je u dnevnom izvješću napisala da je sinoć u spomenutoj ulici došlo do drske krađe.

"Jučer, 23. rujna oko 20.35 sati u Susedgradu u Ulici Antuna Šoljana, nekoliko zasad nepoznatih počinitelja prišli su 24-godišnjaku nakon čega mu je jedan od njih iz ruke istrgnuo torbicu s dokumentima i novcem. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna", objavila je policija.

Pročitajte više

 

Pročitajte više