Zagrebački skinheadsi pretukli 11-godišnje dijete

DVOJICA nepoznatih mladića pretukli su jučer i lakše ozlijedili 11-godišnje dijete djelatnika egipatskog veleposlanstva, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Dječak je napadnut ispred stana na Višnjevcu na zagrebačkoj Trešnjevci oko 17 sati. Napadači su ga udarili rukama i nogama, no dječak je ipak uspio brzo pobjeći, pa je na sreću, kako je utvrđeno u Klinici za dječje bolesti, prošao s lakšim ozljedama.

Prema opisu koji je policiji dao dječak, jedan je napadač u dobi od oko 22 godine, visok oko 190 centimetara, jače je tjelesne građe, obrijane glave, a bio je odjeven u crne hlače i majicu i nosio je čizme. Drugi napadač, star oko 25 godina, visok je oko 180 centimetara, srednje je tjelesne građe, odjeven u majicu sa znakom "Dinama" i šilt kapom na glavi.

Na upit je li riječ o još jednom napadu skinheadsa na strance, glasnogovornica zagrebačke policije Stanka Saraja odgovorila je da se to za sada ne može tvrditi, no da je očigledno kako se radi o osobama koje ne trpe ljude koji su "različiti od njih".

Policija je za događaj saznala nakon poziva djelatnika veleposlanstva Arapske Republike Egipat koji je zatražio pomoć navodeći da ispred stana na Višnjevcu na Trešnjevci njegov sin "ima problema".

U egipatskom veleposlanstvu Hini je rečeno da je njihov djelatnik trenutno na razgovoru u policiji, što je potvrdila i Saraja, ne želeći dalje komentirati ovaj slučaj.

U policiji i veleposlanstvu nisu željeli otkriti o kojem djelatniku je riječ.

Rekavši kako je kriminalistička obrada u tijeku, Saraja je pozvala građane da pomognu u otkrivanju napadača.

U posljednjih desetak dana ovo je treći napad na strance u Zagrebu.

U tramvaju su jučer trojica nepoznatih navijača Dinama napala 47-godišnjeg Pakistanca, inače austrijskog državljanina, koji je s 41-godišnjom suprugom i 17-godišnjim sinom u Zagreb došao kao turist. Napadači su uspjeli pobjeći kao i desetorica "kratko ošišanih mladića, odjevenih u crno" koji su krajem srpnja pretukli i lakše ozlijedili egipatskog studenta Emada Hadamija (22) u prolazu Ciboninog tornja. U medijima se nagađa da iza tog napada stoje skinheadsi, no to do sada nije potvrđeno jer nitko od napadača nije otkriven.

Pročitajte više