Zagrebačko poglavarstvo otkupilo potraživanja radnika Sljemena

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo održalo je danas zadnju  sjednicu u svojem mandatu, na kojoj je donijelo odluku o otkupu potraživanja radnika Sljemena i povezanih društava u iznosu od pet milijuna kuna, što bi radnicima trebalo biti isplaćeno kroz nekoliko dana.

Zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić (HNS) bio je suzdržan, a na upit novinara nakon sjednice rekao je da mu nije jasna cijela konstrukcija otkupljivanja potraživanja od radnika Sljemena.

Riječ je o privatnoj tvrtki (Finagra), koja umjesto da sama napravi posao prodaje Sljeme Gradu Zagrebu kako bi on radio posao, kazao je Tojčić upozorivši da u Zagrebu ima na tisuće tvrtki koje bi mogle doći u slične probleme kao Sljeme.

Poglavarstvo je donijelo i odluku o odobravanju kapitalne potpore trgovačkom društvu Jarun d.o.o. u iznosu od 4,7 milijuna kuna za kupnju stroja za jaružanje i izmuljivanje jezera, kako bi se od 25. do 28. kolovoza na Jarunu moglo održati Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama.

Pročelnik gradskog Ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo rekao je da taj stroj ima više namjena, pa će se moći koristiti i za  čišćenje kanala.

Novinari su Prežigala pitali što je s pet milijuna kuna koje su Jarunu već bile doznačene za vađenje lopoča, a on je odgovorio da još nisu dobili izvješće USKOK-a, pa jedino znaju da je novac potrošen u skladu s natječajem.

Poglavarstvo je donijelo odluku i o preuzimanju dugova od 900.000 kuna Opće bolnice Sveti Duh, a pročelnik Ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Zvonimir Šostar rekao je da se s racionalnim poslovanjem u toj bolnici može napraviti čudo.

Zagrebačko Poglavarstvo zadnju je sjednicu u ovom mandatu završilo uz govore i nazdravljajući pjenušcem.

Gradonačelnica Vlasta Pavić rekla je kako je bilo problema ali su ih zajedno uspješno rješavali i odradili mandat do kraja, te zahvalila članovima Poglavarstva i novinarima na praćenju i opravdanom kritiziranju.

Pavić je rekla da je sretna što će mandat završiti dočekom djece žrtava terorističkog napada u Beslamu (Rusija), koja dolaze na ljetovanje u Novi Vinodolski.

Gradonačelnici je zahvalio njezin zamjenik Stipe Tojčić, a drugi zamjenik Milan Bandić sa sjednice je otišao prije njezina završetka.

Pročitajte više