Zagrepčanin preko reda htio ući na trajekt u Orebiću pa udario redara

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jučer je oko 17:30 u trajektnoj luci Orebić došlo do incidenta, a jedan je svjedok događaja za Dubrovački vjesnik ispričao da je na kraju došlo i do fizičkog obračuna putnika s redarom Lučke uprave. 

"Bračni par je svojim osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka htio nasilno i mimo reda, koji je uobičajen u svim trajektnim lukama, pristupiti trajektu "Ston" na relaciji Orebić - Dominiče - Orebić. Na upozorenje redara Lučke uprave su se oglušili te su automobilom krenuli gurati fizičku prepreku.

Gospodin i gospođa su se prilikom izlaska iz automobila zaista gnjusnim uvredama obratili redaru, mlađem muškarcu, te spominjući njegove članove obitelji kojima su kletvama zaželjeli najopasniju bolest današnjice. Redara su i pljuvali te je naposljetku stariji gospodin fizički nasrnuo na njega kojemu je između ostalog vidljiva i rasparana odjeća", ispričao je svjedok za spomenuti portal.

"Gospođa se na kraju ukrcala na trajekt"

Dodaje kako je policija došla na mjesto incidenta i zadržala redara, te mu sat vremena nakon nije dopustila obavljanje posla. "Policija je pokazala i negodovanje prilikom obavljanja telefonskog razgovora redara da svom pretpostavljenom objasni situaciju i kaže da je zadržan.

Također je, nama putnicima iz neobjašnjivih razloga, čekala do 19:20 sati te odvela redara i starijeg gospodina u policijsku postaju, pretpostavlja se pod sumnjom za fizički napad i remećenje javnog reda i mira, a gospođa se ukrcala na trajekt u 19:30 i nastavila put ka Korčuli", kaže čitatelj.

Policija: Zaposlenik zadobio lakšu ozljedu

U policijskoj upravi su za Dubrovački vjesnik potvrdili da se dogodio incident. "Jučer je oko 17:40, na trajektnom pristaništu Orebić, došlo do rasprave između 64-godišnjaka koji je s područja Zagreba i zaposlenika Lučke uprave Orebić.

Tom je prilikom 64-godišnjak nasrnuo na zaposlenika nezadovoljan načinom njegovog rada i zadao mu lakšu tjelesnu ozljedu. Zbog narušavanja javnog reda i mira obojica su prekršajno prijavljeni", rekli su nam u dubrovačkoj Policijskoj upravi. 

Pročitajte više