Zaharova: Rusija prije krize razgovarala sa SAD-om i EU o Nagorno Karabahu

Foto: EPA

Rusija je razmijenila stajališta sa Sjedinjenim Državama i Europskom unijom o situaciji u Nagorno Karabahu uoči prošlomjesečne munjevite vojne operacije Azerbajdžana, izjavila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova.

Politico je ranije izvijestio da su se najviši dužnosnici Sjedinjenih Država i EU sastali sa svojim ruskim kolegama u Turskoj zbog hitnih razgovora o Karabahu samo nekoliko dana prije nego što je Azerbajdžan pokrenuo operaciju u toj regiji.

Zaharova: Na sastanku nije bilo nikakvih tajnih pregovora

"Obratili su nam se dužnosnici SAD-a i EU i zatražili da održimo sastanak", rekla je Zaharova novinarima, dodavši da su na sastanku razmijenjena stajališta o stanju u Karabahu.

"Na sastanku nije bilo nikakvih tajnih pregovora, radilo se o običnoj razmjeni mišljenja. Vidjet ćemo kako će Zapad sada sve to prezentirati", rekla je.

SAD: Sastanak nije bio tajni

Zamjenik glasnogovornika američkog State Departmenta Vedant Patel novinarima je rekao da sastanak nije bio tajni i da su se "okupili kako bi razgovarali o hitnim humanitarnim pitanjima i organizaciji potencijalne humanitarne pomoći stanovništvu Nagorno Karabaha".

"Sjedinjene Države i dalje će biti vrlo angažirane u pogledu stanja ondje. Nastavit ćemo i dalje predano pomagati svim stranama u nastojanju da se na Južnome Kavkazu postigne trajni mir", rekao je.

Pročitajte više