Lanac hotela uvodi 2G pravilo - cijepljenje ili preboljenje. Vrijedi i za Hrvatsku

Foto: Shutterstock

HOTELSKA kompanija Falkensteiner od 1. veljače iduće godine uvodi 2G model za sve zaposlene, što znači da će od tada svi morati biti cijepljeni ili imati potvrdu o preboljenju koronavirusa, priopćio je u utorak Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG).

"Kao austrijska tvrtka, slijedeći odluku austrijske savezne vlade, od 1. veljače 2022. Falkensteiner uvodi u sve svoje hotele, u svim zemljama u kojima posluje, model 2G za zaposlenike. To znači da će svi zaposlenici, njih 2500, morati biti cijepljeni ili imati dokaz o preboljenju koronavirusa. Na nove zaposlenike primjenjivat će se 1G pravilo – svi novi zaposlenici moraju biti cijepljeni", kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je FMTG kao poslodavac dužan brinuti o zaposlenima i gostima, ali i osigurati operativnost tvrtke.

"Nažalost, u Europi se trenutno borimo s mutacijom virusa koja je izrazito agresivna i ima vrlo visoku prenosivost. Sve je više zaraženih. Infekcijama su posebno pogođeni necijepljeni zaposlenici. Testovi i FFP2 maske ne štite adekvatno od infekcije - jedina učinkovita mjera je cijepljenje. U to smo čvrsto uvjereni! Prepoznali smo da samo cijepljenje protiv covida-19 osigurava zaštitu našim zaposlenicima i gostima te opstanak cijele tvrtke", izjavio je izvršni direktor FMTG-a Otmar Michaeler.

Falkensteiner posluje u sedam europskih zemalja, uključujući Hrvatsku. Pod njegovom kapom su 27 hotela u kategoriji četiri i pet zvjezdica, 2 apartmanska naselja, kao i FMTG Development te turističko savjetovanje Michaeler & Partner.

Falkensteiner hoteli u Hrvatskoj nositelji su oznaka Safe Stay in Croatia i Safe Travel, koje izdaje Ministarstvo turizma i sporta i koje potvrđuju poštovanje svih sigurnosnih protokola.

Pročitajte više

 

Pročitajte više