Zaražena časna u Ogulinu, svi koji su bili na misi moraju se javiti doktoru

Foto: Google street view

NAKON neslužbene informacije da je u samoizolaciji ravnatelj ogulinske bolnice dr. Josip Zorko za OGportal je danas potvrdio da je u Ogulinu zaražena časna sestra.

Pojasnio je kako je do toga došlo te je pozvao sve koji su bili na misi u župnoj crkvi sv. Križa 15. ožujka da se jave svome liječniku.

"Tijekom jučerašnjeg dana imali smo dva sumnjiva slučaja koja su stigla u našu bolnicu. Prva osoba imala je respiratorne simptome i visoku temperaturu, dok je druga imala kašalj i povraćanje. Profesionalno smo pristupili, odmah ih izolirali, uzeli briseve te uzeli krv. Poslani su u Zagreb u bolnicu 'Dr. Fran Mihaljević'", rekao je dr. Zorko, a prenosi KAportal.

Bolesnica je pozitivna, dok je muškarac negativan na koronavirus.

"Ženska osoba je pozitivna i odmah se pristupilo mjerama za dalje sprječavanje širenja bolesti te su poslane informacije prema službama", kaže Zorko za OGportal dodavši da je prebačena u OB Karlovac te da su svi suspektni izolirani.

Prvo su mislili da ima upalu pluća, no tek u naknadnoj provjeri ustanovljena je sumnja na koronavirus, a to je pokazao i nalaz. 

Zaražena je bila na misi 15. ožujka u crkvi sv. Križa pa iz ogulinske bolnice apeliraju na sve koji su bili na toj misi da se jave svom liječniku. Časna sestra bila je na misi zadužena za prodaju Glasa koncila.

Pročitajte više