KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Zaražena i jedna osoba iz Makarske. U Splitu koronu ima djelatnik Centra za autizam

Screenshot: yt, Video: Dalmacija Danas

JUTROS je u Splitu potvrđeno 5 novozaraženih osoba. Radi se o tri člana jedne obitelji ranije zaražene osobe, jednoj strankinji i jednom kontaktu ranije oboljele osobe.

"Prije sat vremena imamo još jedan novi slučaj, to je ukupno 6 danas. Ovaj posljednji je iz Makarske", rekla je Željka Karin na press konferenciji.

"Radimo sve da ne dođe do daljnjeg širenja bolesti", dodala je.

O pacijentu

"Sve vezano za zaraženog iz bolnice radi bolnica", rekla je o zaraženom pacijentu iz splitske bolnice Karin.

Testira se cijeli razred

"Cijeli dan mi već provodimo testiranja svih učenika. Danas je u tijeku testiranje cijelog razreda i svih nastavnika koji su dolazili u razred. Sad već opet radimo 24 sata i nadamo se da ćemo večeras kasno imati rezultate. Mislimo da nema opasnosti jer znamo da asimptomatski nisu toliko zarazni.

Ukupno je sada četvero članova obitelji zaraženo", rekla je epidemiologinja Ninković.

"Ovo je prva sezona korone, mi stalno učimo i saznajemo nove stvari o virusu. Idemo jako široko s testiranjima kako bismo predvidjeli svaku mogućnost da netko možda bude asimptomatski i da ga odmah stavimo u izolaciju", dodala je Ninković.

Zaražen i djelatnik Centra za autizam

"To je osoba koja je kućni kontakt pretohdno oboljele osobe, očekujemo kroz sat, dva, da obradimo sve kontakte. Taj djelatnik je početkom tjedna bio na poslu, otkrila je.

O zaraženoj strankinji

Ona je Irkinja, ali ima državljanstvo Australije i došla je raditi u Hrvatsku, nije turiskinja.

Pročitajte više