Zaraženi iz Splita: Napuštam bolnicu, ne vjerujem da na svijetu postoje ovakvi uvjeti

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

NA području Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 192 obrađena testa danas je 76 novooboljelih osoba. Na bolničkom liječenju u KBC-u Split nalazi se 209 osoba pozitivnih na covid-19 dok se 16 osoba nalazi na respiratoru.

Splitska bolnica poprilično je opterećena priljevom novih pacijenata iako još nije u planu aktiviranje Spaladium Arene.

Tijekom večeri bolnica je ostala bez jednog pozitivnog pacijenta, a razlog napuštanja bolnice otkrio je portalu Dalmacija danas.

"Pod cijenu života napuštam splitsku bolnicu na Firulama", kazao je za Dalmacija danas.

"Od 2.12. sam imao temperaturu, oko 39. Liječnici su se prepali, a tek 13. prosinca sam poslan na Zarazno. Tamo sam bio dva dana, a danas me je prebacilo na Odjel ortopedije na 1. katu na Križinama", kaže Splićanin.

Liječnici su mu dijagnosticirali upalu pluća i upalu gušterače.

"Danas sam se poželio tuširati, ali ne postoji topla voda"

"To je opasno po život. Na drugom testiranju je utvrđeno da sam pozitivan na koronavirus. Danas sam se poželio tuširati, no na ovom odjelu ne postoji topla voda. Ne znam s čim se peru instrumenti kada ne postoji topla voda. WC su zajednički muški i ženski.

Odlučio sam samoinicijativno izići iz bolnice, ne vjerujem da u svijetu postoje ovakvi uvjeti za pacijente", kaže.

"Stanje mi je bilo vrlo teško, potom se malo popravilo, ali kada je došlo do toga da nemam tople vode za tuširati se odlučio sam na svoju odgovornost napustiti odjel. Otići ću kući odmoriti se", kazao je Splićanin nakon što je potpisao otpusno pismo.

Kaže da mu je žao liječnika i sestara jer oni daju sve od sebe da naprave najbolje u ovoj teškoj situaciji, no da je šokiran uvjetima u kojima oni moraju raditi i uvjetima u kojima neki pacijenti moraju boraviti.

Za komentar su novinari portala Dalmacija danas nazvali ravnatelja dr. Julija Meštrovića, no do trenutka objave teksta ostao je nedostupan.

Pročitajte više