Zaraženi šef zadarskog stožera: Dva kila dobre lešade i nema toga što neće proći

Foto: Hina

NAČELNIK Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković objavio je kako je pozitivan na koronavirus.

"Dragi prijatelji, želim vas obavijestiti da sam pozitivan na koronavirus. Simptome  sam osjetio jučer tijekom jutra te zbog preventivnih razloga nisam išao na radno mjesto, već sam posao radio od kuće. Želeći biti maksimalno odgovoran naručio sam se na testiranje koje je provedeno tijekom današnjeg dana, a koje je pokazalo pozitivan nalaz na COVID-19. Izolaciju ću provesti na kućnoj adresi u Zemuniku Gornjem. Epidemiolozi obrađuju sve moje kontakte", napisao je na Facebooku.

"Osjećam se dobro. Simptome, odnosno temperaturu, imao sam samo jedan dan. Već danas se osjećam puno bolje, ali se pokazalo dobrom odlukom da se idem testirati. Koliko budem mogao, posao ću odrađivati od kuće, a sve ostale stvari prema dogovoru s članovima županijskog Stožera civilne zaštite.

Čuvajte sebe i druge i ostanite odgovorni", napisao je.

"Rekli bi naši stari, dva kila dobre lešade i nema toga što neće proći"

Opisao je simptome.

"Prve simptome osjetio sam u srijedu ujutro. Peckalo me grlo, a izmjerio sam i temperaturu nešto više od 38 stupnjeva Celzija. Nakon što temperatura nije popuštala, a bol u grlu se nastavila, kontaktirao sam epidemiologa Alana (Medića) koji mi je rekao da pričekam jedan dan i vidim hoće li se simptomi pojačati, a ako sumnjam na koronu da se javim na testiranje. S obzirom na to da kontaktiram s većim brojem ljudi, odlučio sam se odmah za samoizolaciju te sam se trenutno prijavio za testiranje. Danas je stigao rezultat i nažalost, pozitivan sam na koronavirus", kazao je Vicković za Zadarski.

"Žao mi je što se to dogodilo, jer sam poduzimao sve mjere zaštite i opreza. Nemam neke izrazite simptome bolesti osim bolova u leđima, to može biti i od viška kila. Grlo me nešto manje boli, ali imam smanjen osjet okusa i mirisa što je normalno u ovoj situaciji. Rekli bi naši stari, dva kila dobre lešade i nema toga što neće proći", kazao je Vicković.

Pročitajte više