Zaraženog šefa Hitne policija uhvatila u prekršaju u autu, sad je kazneno prijavljen

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

PRIJE tri dana zadarski vijećnik Jure Zubčić objavio je na Facebooku da je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivica Erlić 6. siječnja zaustavljen zbog prometnog prekršaja, a policija je utvrdila da je bio pod mjerom izolacije jer je bio pozitivan na koronu.

Danas je zadarska policija objavila priopćenje s detaljima tog događaja pritom ne navodeći Erlićev identitet te navela da protiv osumnjičene osobe podnosi kaznenu prijavu. Neslužbeno doznajemo da je riječ o Ivici Erliću.

Policiji rekao da hitno ide doktoru

Šef zadarske Hitne policiji je, kad ga je zaustavila, rekao da hitno ide doktoru. Policija sada u priopćenju navodi da je zaustavljen zbog korištenja mobitela u vožnji, ali i da je uhvaćen u prometu u vrijeme izolacije.

"Ja sam se tog jutra dosta loše osjećao, otežano sam disao i nazvao sam kolege koji su mi rekli da dođem da me pregledaju. Sjeo sam u auto i otišao na pregled. Putem sam razgovarao s voditeljem u Zavodu Antunom Čačićem na mobitel i tad me je policija zaustavila", rekao je tada Erlić. 

Rekao je da ne postoji druga procedura.

"To je tako, nema druge procedure, nema drugog načina, mi ljudima kad tako nazovu kažemo da odu na covid-odjel, a ja sam samo znao tamo svoje doktore pa sam otišao k njima. To vam je kao kad idete na testiranje, vi sumnjate da ste pozitivni i vaš liječnik, ali morate otići na testiranje i tamo stojite među ljudima i čekate", rekao je.

Kazao je da se Zubčić okomio na njega i da ga već nekoliko puta napada. Najavio je da će ga tužiti za klevetu.

>> Zaraženog šefa Hitne policija uhvatila u prekršaju u autu. On: Hitno sam išao doktoru

"Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.
 
U četvrtak, 6. siječnja 2022. godine u 10:10 u Zadru u Ulici Domovinskog rata policijski službenici zaustavili su 48-godišnjeg vozača osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka koji se tijekom upravljanja vozilom nepropisno koristio mobitelom. Tom prilikom utvrđeno je i kako u prometu sudjeluje u vrijeme izrečene zaštitne mjere izolacije zbog oboljenja od covida-19.

Prekršaj zbog korištenja mobitela u vožnji, kaznena prijava zbog širenja bolesti

Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 196. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno je sankcioniran.

Po stečenim uvjetima, nad osumnjičenim je provedeno kriminalističko istraživanje te se protiv njega, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističko istraživanje se i dalje nastavlja", stoji u priopćenju PU zadarske.

Pročitajte više