Zarqawijeva skupina odgovorna za napad u Zelenoj zoni

TERORISTIČKA skupina Abua Musaba al-Zarqawija preuzela je odgovornost za samoubilački bombaški napad u Bagdadu u kojemu je u ponedjeljak poginulo najmanje sedmero ljudi, javlja Reuters.

Al-Qaidina organizcija za sveti rat u Iraku odgovornost za napad preuzela je priopćenjem objavljenim na jednoj islamističkoj web-stranici. Autentičnost priopćenja još nije potvrđena.

U napadu na ulazu u vladin kompleks u bagdadskoj Zelenoj zoni poginulo je najmanje sedmero ljudi, a 17 je ozlijeđeno. Među žrtvama nema Amerikanca, objavila je američka vojska.

U međuvremenu, jedan Jordanac, kojemu se u Jordanu sudi za planiranje napada na jordansko veleposlanstvo u Bagdadu, izjavio je u ponedjeljak da se ne osjeća krivim, prenosi France presse.

Al-Moqdad Mohamad Debas (24) optužen je za planiranje terorističkog napada zajedno s al- Zarqawijem, kojemu se sudi u odsutnosti.

Nisu, međutim, optuženi za bombaški napad na jordansko veleposlanstvo u kojemu je u kolovozu 2003. poginulo 14 ljudi, a za koji nitko još nije preuzeo odgovornost.

Proglasi li ih se krivima, prijeti im kazna od 15 godina prisilnog rada.

Za Zarqawijem je raspisana nagrada od 25 milijuna američkih dolara.

Pročitajte više