Zaručnik Gabby Petito mrtav je već mjesec dana? Uz tijelo pronađen važan dokaz

Foto: Instragram

LJUDSKI ostaci pronađeni u srijedu u nacionalnom parku na Floridi pripadaju Brianu Laundrieju, zaručniku ubijene američke blogerice Gabby Petito.

Ostaci su identificirani uz pomoć Laundriejevih dentalnih podataka, potvrdio je FBI.

Podsjetimo, ljudski ostaci pronađeni su u rezervatu Carlton u američkoj saveznoj državi Floridi, na lokaciji koja je ranije bila pod vodom. Ranije je objavljeno da su na toj lokaciji pronađene njegove osobne stvari - ruksak i bilježnica.

Bilježnica bi mogla biti ključan dokaz

Stručnjaci su za CNN rekli da bi bilježnica, za koju se vjeruje da je Laundriejeva, mogla biti ključan dokaz o tome što se zapravo dogodilo.

"Ako je ta bilježnica sadržavala, na primjer, informacije koje bi se mogle interpretirati kao priznanje, to bi moglo biti ključno za slučaj", rekao je bivši profiler FBI-a Jim Clemente.

Izvor blizak istrazi rekao je za CNN da je bilježnica bila mokra kada je pronađena. No možda se može spasiti, rekao je izvor.

"Upotrijebit će se sva potencijalna sredstva da je osuše prije otvaranja", rekao je izvor.

Ostaci su ondje već neko vrijeme

 

Laundrie bio nije optužen za smrt svoje zaručnice, iako je optužen za navodno korištenje dva bankovna računa koja mu nisu pripadala u danima nakon njezinog ubojstva.

Izvor blizak istrazi rekao je za CNN da se čini da su sumnjivi ljudski ostaci ondje bili neko vrijeme. Vjeruje se, čak, da je moguće da je Laundrie mrtav već mjesec dana, koliko je i trajala potraga za njim.

Roditelji Briana Laundrieja bili su na licu mjesta kada su pronađeni posmrtni ostaci

Bertolino je rekao da su Laundriejevi roditelji pomogli policiji u pronalasku nekih predmeta. 

Prema riječima odvjetnika, Laundriejevi su roditelji u utorak navečer obavijestili FBI i lokalnu policiju da žele posjetiti park kako bi potražili svog sina.

Tu su ih dočekali organi reda i pomno ih pratili pri ulasku u park i pretrazi, rekao je Bertolino.

Kad su pronađeni posmrtni ostaci, policija ih je zamolila da napuste park. 

Na pitanje zašto su roditelji odlučili otići u baš taj park, Bertolino je rekao da je to prvi dan otkako je ponovo otvoren za javnost.

"Park je bio zatvoren za javnost. Zaista nije bilo drugog razloga da krenu u potragu bilo gdje drugdje", kaže. 

Još se ne zna krivac za ubojstvo Gabby Petito

Podsjetimo, Gabby je krajem lipnja krenula na putovanje iz svog rodnog grada na Long Islandu u New Yorku sa svojim zaručnikom Brianom. Svoje putovanje bilježili su objavama na društvenim mrežama.

 

Putovanje je prvo trebalo trajati četiri mjeseca, no Brian se početkom mjeseca sam vratio kući na Floridu. Obitelj Petito prijavila je nestanak Gabby deset dana kasnije.

Još uvijek je nejasno što se dogodilo kad je nestala Gabby, a kasnije i Brian. 

Što se Briana tiče, obitelj je prijavila njegov nestanak tijekom vikenda sredinom rujna, rekavši da je otišao na planinarenje 14. rujna i da se više nije vratio. Prije nego što je nestao, policiji nije dao nikakve podatke. Kad se vratio bez zaručnice, nije kontaktirao ni njezinu obitelj ni policiju. Brian i Gabby živjeli su zajedno u kući u North Portu na Floridi.

Pročitajte više

 

Pročitajte više