Džonić tvrdi da nije ubio Đokiće, kaže da je pištolj zahrđao

GORAN DŽONIĆ iz Moravca, osumnjičen za ubojstvo rođaka Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje kćeri Lidije, na posljednjem saslušanju pred sudom u Nišu tvrdio je da iz njegovog pištolja nije pucano na obitelj.

Iako je naveo da su braća K.M. i K.M., koje je označio kao inspiratore i neposredne izvršioce zločina, uzela njegovo oružje radi egzekucije Đokića, rekao je da ipak nije korišteno za ubojstvo. Razlog za to, kako je naveo, je neispravnost pištolja.

"Kazao je da je pištolj nabavio kako bi zaštitio roditelje jer su devizni penzioneri pa su mogli postati meta pljačkaša. Međutim, naglasio je da ga oružje uopće nije interesiralo te da se pokvarilo. Pritisnut dokazima, priznao je da se taj kvar sastojao u tome što je pištolj zahrđao. Ti navodi ga dodatno inkriminiraju iz jednostavnog razloga jer je on vrlo vješt majstor, svaštar, sposoban da popravi mnoge stvari", kaže izvor blizak istrazi za Telegraf.

"Između ostalog i svoj motor je popravljao, a onda je sasvim jasno da ako je to bio u stanju, s obzirom na to da se radi o složenom sistemu, da je bez ikakvih problema mogao i pištolj dovesti u funkcionalno stanje. Vještačenje će pokazati je li iz tog pištolja pucano, ali je nesporno da ga je mogao popraviti ako je stvarno bio u kvaru", navode izvori upoznati s ovim slučajem.

Pravio se da ne zna baratati oružjem

Također, Džonić se najprije pravio nesposoban za oružje pa je rekao da nije ni posebno vješt u rukovanju oružjem, iako mu je kao pripadniku MUP-a bilo dostupno, ali je u jednom trenutku ipak priznao da, kako je kazao, "može i u mraku da ga lako sastavi i rastavi".

Njegova priča puna je rupa i nelogičnosti, kao npr. navod da su mu braća Jojke, kako nazivaju K.M. i K.M., vratili pištolj, ali ne i metke.

"Rekao je da ih je kasnije pronašao u poštanskom sandučiću, što je potpuno nevjerojatan navod. Nije mogao objasniti zbog čega su mu uzeli pa onda vratili zrna", piše.

U nastavku istrage protiv Džonića bit će provedena balistička i biološka vještačenja radi razjašnjenja najnovijih izjava prvoosumnjičenog za teško trostruko ubojstvo.

Nakon izjava šesnaest svjedoka njegova obrana se sasvim urušila. Oni su osigurali alibi njegovim sinovima koji su također uhićeni zbog sumnje da su sudjelovali u zločinu, kao i braći K.M. i K.M. koji se terete za isto djelo. Džonić je kazao da iz njegovog pištolja Beretta pronađenog nakon što je uhićen u obiteljskoj kući njegove supruge u Aleksincu nije uopće pucano jer je navodno oružje tehnički neispravno.

Pročitajte više