Zašto HRT nije uživo prenosio prosvjed u Vukovaru?

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/EPA

MASOVNI prosvjed u Vukovaru danas je, bez ikakve sumnje, glavni događaj dana.

Naime, o prosvjedu zbog neprocesuiranja ratnih zločina, koji je danas održan u Vukovaru, piše se već dugo i to prvenstveno zbog političkih konotacija koje nosi.

Prosvjed je, naime, u javnosti percipiran kao protest protiv HDZ-ove vlade na čelu s premijerom Plenkovićem. Kad se uzme u obzir da je sam Plenković u više navrata kritički govorio o prosvjedu i tvrdio da je instrumentaliziran, ali i to što se na prosvjedu nije pojavio velik broj poznatih HDZ-ovaca, nema nikakve sumnje da je prosvjed velikim dijelom bio usmjeren protiv premijera.

Prosvjed u Vukovaru - prosvjed protiv Plenkovića

O tome svjedoči i činjenica da su se na prosvjedu pojavili ljuti Plenkovićevi politički protivnici, od mostovaca Mire Bulja i Ines Strenje Linić, preko Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih, pa sve do Željke Markić.

Bilo kako bilo, fascinantan je podatak da Hrvatska televizija ni na jednom od svoja četiri nacionalna TV programa nije uživo prenosila uvjerljivo najzanimljiviji događaj dana, a možda i tjedna.

S obzirom na to da Informativni program HRT-a ionako služi prvenstveno kao PR služba vlade i Andreja Plenkovića, to zapravo i nije iznenađujuće.

Što vi mislite? Zašto HRT nije uživo prenosio prosvjed u Vukovaru? Recite nam u anketi!

 

Pročitajte više