Zašto je nizozemska obitelj gotovo 10 godina živjela u izolaciji u podrumu?

Foto: EPA

NIZOZEMSKA policija istražuje zašto je nizozemska obitelj živjela na izoliranoj farmi u selu Ruinerwold gotovo deset godina te se sumnja kako je tamo bila zatvorena protiv svoje volje. Također, pokušavaju doznati je li do svega došlo zbog vjere ili životne filozofije. Nizozemski mediji objavili su neki dan kako su izolirani u podrumu farme čekali kraj svijeta.

Policija je uhitila dvije osobe koje je optužila za protupravno oduzimanje slobode, prenosi CNN. Radi se o 58-godišnjaku i 67-godišnjaku. Nijedan nije imenovan, a CNN piše kako je 67-godišnjak osumnjičen za pomaganje 58-godišnjaku. Također, obojica su optužena za pranje novca.

Podsjetimo, početkom tjedna muška osoba došla je u lokalni pub te zatražila pomoć. Rekao je da je on najstariji sin obitelji koja živi na farmi. Nedugo potom policija je stigla na farmu, u podrumu su pronašli šest osoba - muškarca i njegovo petero djece u dobi od 18-25 godina. No, iz policije kažu kako tek moraju potvrditi njihov identitet i njihovu međusobnu povezanost, ali uvjereni su da su oni bili u izolaciji protiv svoje volje.

Šestero mladih ljudi sada je u rukama stručnjaka koji im pomažu i nalaze se na sigurnom mjestu, piše CNN.

Pročitajte više