Zastupnici HSP-a prozvali Višnjića i Uzelca za rušenje dostojanstva Domovinskog rata, M. Pupovac im poručio da ih ne blate

ZASTUPNIK SDSS-a u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac osudio je današnji nastup zastupnika HSP-a koji su pomoćnika ministra kulture Čedomira Višnjića i državnog tajnika u Ministarstvu znanosti Slobodana Uzelca prozvali za rušenje dostojanstva Domovinskog rata.

HSP-ov zastupnik Pejo Trgovčević je u saborskom "aktualnom prijepodnevu" rekao da je Višnjić urednik, a Uzelac izdavač knjige "Razgrtanje pepela" Nebojše Devetaka, u kojoj se hrvatske branitelje proziva za zločine. Premijera Ivu Sanadera upitao je kako namjerava zaštititi dignitet Domovinskog rata, s obzirom da Uzelac i Višnjić obnašaju visoke dužnosti u izvršnoj vlasti.

HSP-ovci su potom sazvali konferenciju za novinare na kojoj su ustvrdili da je uključivanje Srba u izvršnu vlast bila cijena dobivanja pozitivnog avisa Europske komisije.

"U Vladi ima predstavnika koji su u jednom razdoblju nastupali s ideoloških, marketinških i svakih drugih pozicija s kojih se krši saborska Deklaracija o zaštiti digniteta Domovinskog rata", ustvrdio je predsjednik HSP-a Anto Đapić.

Konferencijom za novinare uzvratio je i Pupovac, koji je istaknuo kako ne zna što je Devetak radio tijekom rata, ali da je iz izjava HSP-ovaca "očito da u Hrvatskoj postoje stranke i političke grupe kojima smeta da Srbi participiraju u vlasti".

Pravaše je pozvao da "kažu što im smeta, umjesto da svako malo blate ljude s tobožnje pozicije digniteta hrvatstva".

Pročitajte više