Zastupnik s liste DP-a: Postoje kontakti sa svim strankama, formiran tim za pregovore

Foto: Pixsell/Damir Spehar

Nezavisni zastupnik na listi DP-a Željko Lacković osvojio je saborski mandat s 4.425 preferencijalnih glasova u četvrtoj izbornoj jedinici. Za N1 je rekao je pregovara li Domovinski pokret i s kim te hoće li ostati uz stranku ili to ovisi u kojem će se smjeru kretati pregovori.

“Odmah nakon izbora, jasno sam rekao da ostajem u bloku sa zastupnicima koji su osigurali mandat na ovim izborima i u narednom razdoblju ću bio dio njihove ekipe”, kaže Lacković.

"Postoje kontakti sa svim strankama"

Prema njegovim riječima tim koji će pregovarati oko formiranja parlamentarne većine tek je oformljen i krenut će s radom nakon Predsjedništva DP-a koje će se održati sutra. “Bit ću zadužen za jedan dio pregovora, ali sve će biti rečeno”, govori.

Lacković kaže kako “postoje kontakti sa svim strankama i sudionicima izbora”, ali nije htio reći je li ih, konkretno, kontaktirao netko iz HDZ-a. Na pitanje je li DP-u prihvatljiv scenarij da se oporba ujedini i iz svojih redova izabere predsjednika Sabora, odgovara: “Ne mogu govoriti u ime DP-a, ali sve opcije su moguće.”

Što se tiče inzistiranja DP-a da SDSS ne bude dio većine, kaže: “Jasno je ono što je kominicirano u vrijeme kampanje i nakon objave rezultate. O svemu će se znati više sutra nakon održanog Predsjedništva.”

Pročitajte više