Zastupnik u Europskom parlamentu Aurelio Juri napustio Pahora zbog blokade Hrvatske

SLOVENSKI zastupnik u Europskom parlamentu iz redova vladajućih Socijalnih demokrata Aurelio Juri obavijestio je danas predsjednika stranke i premijera Boruta Pahora da istupa iz stranke.

Razlog zašto je Juri napustio Socijalne demokrate je slovenska blokada pretpristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom. Po njegovom mišljenju ta blokada "nije donijela ništa dobroga za rješavanje graničnog problema".

"Stranka krši tradiciju koja zagovara pravno rješenje sporova i otvorenost granica"

"Iako nisam previše vjerovao u to, ipak je u meni postojao tračak nade da će Rehnovi napori za rješenje spora uroditi plodom. Iz stranke izlazim prvenstveno zato jer njezina politika ne slijedi europska načela socijalne demokracije i krši političku kulturu i tradiciju koja zagovara pravno rješenje sporova i otvorenost granica", rekao je Juri, a prenose slovenski mediji.

Dodao je i kako je 36 godina svoga života uložio u razvoj ljevice koju više ne prepoznaje, a najavio je svoje umirovljenje iz aktivne politike. Ideja da istupi iz vladajuće slovenske stranke javila se i prije, no Juri nije napustio Socijalne demokrate zbog toga što nije želio umanjiti njihove šanse na europskim izborima koji su se održali prije nekoliko tjedana.

I.Kri.
Foto: Delo

 

      

Pročitajte više