Zatvara se Harvard zbog koronavirusa

Foto: EPA

SVEUČILIŠTE Harvard prelazi na virtualna predavanja zbog pandemije koronavirusa, a sveučilište traži da studenti napuste studentske domove za pet dana, kaže glasnogovornica sveučilišta Rachael Dane.

"Zamolili smo studente Harvarda da se isele iz soba do nedjelje, 15. ožujka", rekla je Dane za CNN. "Svi akademski tečajevi će se održavati na daljinu", dodala je.

Glasnogovornik Harvarda Jason Newton rekao je da će svi sastanci u kampusu nakon 23. ožujka biti virtualni.

Predsjednik Harvarda Lawrence Bacow najavio je da će sveučilište prijeći na predavanja putem interneta od 23. ožujka, prvog dana nastave nakon proljetnih praznika.

Zamolili su studente da se poslije proljetnih praznika ne vraćaju u harvardski kampus u Cambridgeu, Massachusetts, kako bi se zaštitilo zdravlje zajednice.

Studenti koji trebaju ostati u kampusu nastavu će pohađati na daljinu i trebali bi biti spremni na strogo ograničenje aktivnosti u kampusu, navodi sveučilište.

"Cilj ovih promjena je smanjiti potrebu za okupljanjem u velikim grupama i dugotrajno provođenje vremena u zatvorenim prostorima, poput učionica, blagovaonica i stambenih zgrada", rekao je Bacow.

On je rekao i da "odluka o prelasku na virtualno podučavanje nije donesena olako".

"Znam da će našim studentima biti teško napustiti svoje prijatelje i učionice. To radimo ne samo da bismo vas zaštitili, već i da bismo zaštitili ostale članove naše zajednice koji su možda osjetljiviji na ovu bolest", rekao je.

Više od 700 slučajeva u SAD-u

Ministarstvo zdravlja Massachusettsa priopćilo je u ponedjeljak da se pretpostavlja da u toj državi ima 41 pozitivan slučaj koronavirusa, što ih stavlja na četvrto mjesto iza Washingtona, New Yorka i Kalifornije po ukupnom broju slučajeva.

U SAD-u ima najmanje 735 slučajeva koronavirusa, prema podacima državnih i lokalnih zdravstvenih agencija, vlada i američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

 

Pročitajte više