Američkom paru na Karibima oteli brod, sumnja se da su bačeni u more

Foto: SALTY DAWG SAILING ASSOCIATION

Ralph Hendry (66) i njegova supruga Kathy Brandel (71), oboje umirovljenici, nestali su otkako su njihov katamaran 19. veljače otela trojica muškaraca. Američki par, čiji je brod otet na Karibima prije tjedan dana, vjerojatno je preminuo nakon što su bačeni u more, prenosi BBC riječi policije u Grenadi. 

Policija vjeruje da su osumnjičenici, koji su dan ranije pobjegli iz zatvora, pokušavali otići u St. Vincent i Grenadine. 

Sva trojica su pronađena i uhićena. Policijski glasnogovornik Don McKenzie rekao je na konferenciji za novinare da se još uvijek nada da su živi, ali da je za to vjerojatnost mala.

"Nemamo ništa konačno što bi moglo reći da su pojedinci mrtvi", dodao je McKenzie. "Još uvijek gajimo nadu da će se, usprkos tome što bi vjerojatnost mogla biti mala, negdje pojaviti živi."

McKenzie je dodao da su informacije koje se mogu podijeliti s javnošću "prilično ograničene" i da je istraga koju provode vlasti Grenade i Vincentian i dalje u tijeku.

"Bili su iskusni, često su krstarili na Karibima"

Prema društvu Salty Dawg Sailing, čiji je nestali par bio član, Hendry i Brandel bili su iskusni pustolovi i često su zimske mjesece provodili krstareći istočnim Karibima. U regiju su doplovili iz američke savezne države Virginije prošle godine.

Udruga je prvi put upozorena na incident 21. veljače kada je Simplicity pronađen napušten u blizini St. Vincenta. Kapetan koji je pronašao brod "pronašao je dokaze očitog nasilja".

"Ovo je vrlo uznemirujući događaj i vlasti još uvijek nisu potvrdile detalje, ali čini se da je ovo tragičan događaj", rekao je predsjednik udruge Bob Osborn u izjavi. "U svim mojim godinama krstarenja Karibima, nikad nisam čuo za ovako nešto."

Ona je nedavno postala baka

GoFundMe stranica postavljena za obitelj primijetila je da je Brandel nedavno postala baka.

"Kathy i Ralph, iskusni pustolovi, proveli su svoju mirovinu ploveći na brodu Simplicity, provodeći ljeta u Novoj Engleskoj i prihvaćajući toplinu karipskih zima", navodi se na stranici.

Trojica odbjeglih zatvorenika, u dobi od 19, 25 i 30 godina, bili su u pritvoru čekajući presudu nakon što su prije nekoliko mjeseci uhićeni zbog pljačke s optužbama za nasilje. Najstariji uhićenik također je optužen i za silovanje, izvijestio je Associated Press.

Tijekom konferencije za novinare, McKenzie je rekao da grenadske vlasti rade na utvrđivanju je li bijeg bio rezultat "greške sustava".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.