Zatvorenik Horvatinčić snimljen na slobodi pred pulskom konobom u ženskom društvu

Foto: Dusko Marusic/CROPIX

Zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić, koji je prije 12 godina jahtom usmrtio talijanski bračni par na jedrilici, snimljen je jučer na slobodi u Puli pred konobom Boccaporta, u društvu ženske osobe.

Za izazivanje nesreće s dvoje poginulih osuđen je na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, a na suđenju se branio sinkopom.

U prosincu dobio premještaj u Pulu

Početkom rujna 2021. godine iz zagrebačkog zatvora Remetinec premješten je u kaznionicu poluotvorenog tipa Lipovac-Popovača, 30-ak kilometara od Siska, te da je ubrzo nakon toga prebačen na rehabilitaciju u Krapinske toplice. U toplicama je bio i prošle godine u svibnju.

U prosincu prošle godine dobio je premještaj u kaznionicu otvorenog tipa u Valturi kod Pule. Radi se o kaznionici u kojoj inače kazne služe osobe osuđene za prometne nesreće, gospodarski kriminal te blaže oblike kaznenih djela.

Brojne pogodnosti

Index je već pisao o pogodnostima koje Horvatinčić ima i koristi za vrijeme odsluživanja kazne. Neke od tih pogodnosti su češći i dulji posjeti, telefoniranje bez nadzora, boravak s bračnim drugom u posebnoj prostoriji, izlazak s posjetiteljem, izlazak bez posjetitelja, izlazak u prebivalište ili boravište, izlazak radi izvršavanja posebnog programa u zajednici, korištenje godišnjeg odmora u mjestu prebivališta ili boravišta i slično.

Horvatinčić je tako lani u kolovozu viđen u Samoboru na kavi i objedu u restoranu, a Ministarstvo pravosuđa tada nije ponudilo informacije o pogodnostima koje Horvatinčić koristi, opravdavajući se profesionalnom tajnom.

Pročitajte više