Zaustavili Audi kod Zadra, kod vozača i putnice našli ecstasy, LSD...

Ilustracija: Duško jaramaz/Pixsell

POLICIJSKI službenici Policijske postaje Biograd i Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, objavila je policija.

"Jučer, 24. ožujka oko 13.30 sati u Dragama policijski službenici zaustavili su automobil Audi njemačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 30-godišnjak dok se kao putnica u vozilu nalazila 44-godišnja hrvatska državljanka. Daljnjim postupanjem policije, vozač je odbio ponuđeno testiranje na droge te se pokušao pješice udaljiti zbog čega su nad njim uporabljena sredstava prisile, a od putnice je oduzeto oko 13.1 gram marihuane. Vozač i putnica su privedeni u službene prostorije policije.

Našli amfetamin, MDMA...

Tijekom kriminalističkog istraživanja, kod 30-godišnjaka je pronađeno i oduzeto oko 67.9 grama droge amfetamin pakirano u dva pojedinačna pakiranja. Temeljem naloga nadležnog suda u Zadru izvršena je i pretraga automobila osumnjičenog te je pronađeno oko 19.5 grama droge amfetamin, 12 tableta droge MDMA- tzv. ecstasy te 6 komada LSD-a.

Protiv osumnjičenog se zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava, te je danas predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Također, nadležnom sudu u Zadru, protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok se protiv 44-godišnjakinje podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga", objavila je policija.
 


 

Pročitajte više