Zavjera, delikvencija i lažni iskaz: Roditelji "dječaka iz balona" zaradili tri kaznene prijave

"RODITELJI dječaka su glumci koji su napravili izvrsnu predstavu. Nažalost, u početku mi smo pali na nju, no nakon nekog vremena promijenili smo mišljenje", rekao je šerif Jim Alderden okruga Larimer dodajući kako sada imaju dokaze kako se radilo o marketinškom triku.

Podsjetimo, spasioci na tlu i u zraku Kolorada fanatično su jučer tražili balon kućne izrade u kojem je nestao šestogodišnji dječak, a potraga je završna na mjestu na kojem nitko nije očekivao da se nalazi - u kutiji u svome domu. Na pitanje svoga oca zašto se nije javio, dječak je odgovorio kako su mu "oni rekli da je sve to zbog zabave".

"Prvi kontakt s roditeljima i njihova gluma činila nam se uvjerljivom, no promijenili smo mišljenje", rekao je šerif Aldereden naglašavajući kako je dječak priznao kako su mu roditelji rekli da je to sve zabava. Nakon toga pozvali su roditelje na drugi razgovor.

"Meteorološki balon nije mogao podići 6-godišnjaka, a roditelji Richard i Mayumi Heen su to znali. Podnijet ćemo kaznenu prijavu, a policija je predložiti tužiteljstvu da se Heenovi terete i za zavjeru te sudjelovanje u maloljetnoj delinkvenciji kao i za lažne iskaze policiji", rekao šerif. Roditelji dječaka tvrde kako nije riječ o zavjeri nego o nizu "nesretnih okolnosti".

Pročitajte više