Završena otmica meksičkog zrakoplova, uhićeno sedam osoba

NAORUŽANI muškarci oteli su meksički zrakoplov sa 104 putnika i tražili razgovor s predsjednikom Felipeom Calderonom da bi nešto kasnije sletjeli na pistu i pustili gotovo sve taoce, javljaju svjetski mediji.

Zrakoplov Aeromexico Flighta trenutačno je izoliran s trojicom otmičara u njemu koji su navodno Bolivijske nacionalnosti. Na sletnoj stazi u zračnoj luci Mexico City trenutno se nalaze specijalci i federalna policija, a svjedoci kažu da su vidjeli oko stotinjak ljudi  kako izlaze iz zrakoplova.
Motivi otmičara nisu potpuno jasni, no poručili su da će, ukoliko im ne bude omogućen razgovor s meksičkim predsjednikom, aktivirati eksploziv.

Predsjednik Felipe Calderon već se nalazio na aerodromu kad su otmičari zatražili razgovor, a zračna luka trenutno je "izolirana od svih operacija". Let 576 Aeromexico Flighta poletio je iz Cancuna, a na zahtjev otmičara kružio je sedam puta oko Mexico Citya prije nego je sletio. Prema posljednjim agencijskim izvještajima otmica je okončana kad su meksički specijalci ušli u avion i oslobodili posadu. Uhićeno je sedam osoba.

Pročitajte više