ZAVRŠENA PRVA BALKANSKA KONFERENCIJA STRANAKA CENTRA I DESNOG CENTRA U BANJOJ LUCI

Na konferenciji stranaka centra i desnoga centra balkanskih zemalja koja je u nedjelju, nakon dvodnevnoga rada, završila u Banjoj Luci, postignut je dogovor o osnivanju regionalne skupine stranaka centra i desnog centra te o održavanju ovakvih konferencija jednom na godinu.

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i trenutačni ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izvijestio je novinare da su se spomenute stranke dogovorile o međusobnoj suradnji.

Ivanić je posebno naglasio spremnost svih sudionika da pomognu reforme kojima je cilj oslobađanje tržišne ekonomije, garancija sloboda svakome građaninu te afirmiranje pravne države i osobne inicijative.

Prvu balkansku konferenciju stranaka centra i desnog centra organizirale su Partija demokratskog progresa uz potporu konzervativne stranke Velike Britanije i švedske umjerene stranke.

U dvodnevnom radu Konferencije sudjelovali su predstavnici Demokratske stranke Srbije, G17 plus, Demokratskog centra iz Hrvatske, VMRO-DPMNE iz Makedonije i UDF iz Bugarske.

(Hina) xspod ydgk

Pročitajte više