Završila međunarodna konferencija o uklanjanju diskriminacije žena u srednjoj i istočnoj Europi

U DUBROVNIKU je večeras završila međunarodna konferencija o primjeni Konvencije Ujedinjenih naroda o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Među ostalim bilo je riječi o tome kako poboljšati sudjelovanje žena u politici, te o mjerama za uklanjanje nasilja nad ženama i poboljšanje provedbe Konvencije UN-a.

Konferenciju su organizirali hrvatska Vlada i Razvojni fond za žene Ujedinjenih naroda, a na njoj se okupilo 60-ak sudionika iz Mađarske, Rumunjske, Češke, Slovenije, Poljske i Hrvatske, te kao promatrači, predstavnici BiH, Crne Gore i Bugarske.

Na skupu je sudjelovala i potpredsjednica Vlade Željka Antunović, te predsjedateljica UN-ova odbora za uklanjanje svih oblika diskriminacije žena Feride Acar.

Govoreći večeras sudionicima skupa, dubrovačka gradonačelnica i predsjednica saborskog Odbora za obitelj, mladež i šport Dubravka Šuica podsjetila je, među ostalim, na odredbe hrvatskog Ustava koje jamče poštivanje i pravnu zaštitu posebnog i obiteljskog života, dostojanstva, ugleda i časti, te zabranu svih vrsta diskriminacije.

(Hina) hš sp

Pročitajte više