Završni HDZ-ov skup u Splitu

HRVATSKA demokratska zajednica večeras je u Splitu održala završni predizborni skup na kojemu su bili kandidati iz svih izbornih jedinica, a posebno su predstavljeni kandidati za 10. izbornu jedinicu.

Skup na prepunim Prokurativama i na splitskoj rivi, koji je po slobodnoj novinarskoj procjeni pratilo 30 tisuća ljudi iz svih dijelova Splitsko-dalmatinske i drugih dalmatinskih županije kao i iz BiH, odvijao se u gromoglasnoj atmosferi s tisućama zastavica i transparenata. Skupom je dominirao golemi transparent studenata Veleučilišta na kojem je pisalo "Ivo, premijeru naš, spasi studente VEST-a". Za vrijeme govora Ive Sanadera masa je pjevala "Račane, znaj, svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj".

Nosile su se Sanaderove slike i poneka Franje Tuđmana. Potporu Sanaderu u Splitu je dao i poznati glumac Boris Dvornik, čiji sin Dino u kampanji pjeva za HDZ.

Nakon što su pozdravljeni gosti iz drugih krajeva Hrvatske, kandidati u drugim izbornim jedinicama, predstavljene su i pročitane biografije kandidata na listi za 10. izbornu jedinicu, na kojoj je prvi Ivo Sanader. Sanader je, obraćajući se okupljenima, kazao da HDZ smjenjuje Račana i "njegovu nesposobnu vlast."

Smjenjujemo ih zato što sve ono što su obećali nisu ispunili, a mnoge su i prevarili, kao primjerice Sindikat javnih radnika s kojim su tri dana prije izbora prije četiri godine potpisali da im neće smanjivati plaće, a kad su dobili vlast, prvi je Račanov potez bio upravo to, izjavio je Sanader.

SDP-ovo "Da za Hrvatsku" dolazi prekasno 12 godina jer oni su napustili Sabor prije 12 godina kada se izglasavala samostalnost Hrvatske, ponovio je Sanader. Tada nisu kazali "Da za Hrvatsku",a nakon toga počela je agresija na Hrvatsku i tada su mladi ljudi, branitelji kazali "Da za Hrvatsku", rekao je.

Boli nas odnos vlasti prema braniteljima ove četiri godine i mi ćemo im vratiti dostojanstvo, izjavio je Sanader obećavajući da će prvi potez biti novi zakon o braniteljima. Također je obećao da će rodiljama vratiti trogodišnji dopust za njegu djeteta te doplatak za djecu studente.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.