Zbog jučerašnje teške nereće kod Ježeva otvoren po jedan trak u oba smjera

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

KAKO jutros u 7:20 javlja HAK, između čvorova Rugvica i Ivanić-Grad vozi se dvosmjerno u blizini odmorišta Ježevo. Zbog jučerašnje teške prometne nesreće otvoren je po jedan trak u oba smjera od 55. +300 do 57. +500 km, dodaju.

Podsjetimo, prometna nesreća u kojoj su poginule dvije osobe dogodila se oko 16 sati na autocesti A3, 3 kilometra nakon odmorišta Ježevo u smjeru istoka, a iza sebe je ostavila nevjerojatne scene. Prizori kamiona koje guta vatra stravične su slike nesreće u kojoj su sudjelovala čak tri kamiona i dva automobila. 

Poginula dva vozača kamiona

Kako je policija objavila sinoć, dva kamiona koja su sudjelovala u nesreći su turskih, a treći crnogorskih nacionalnih oznaka, a od dva osobna vozila jedno je bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, a drugo bjelovarskih registarskih oznaka. 

Požar je ugasio 21 vatrogasac s 9 vatrogasnih vozila.

"Bačve koje su eksplodirale predstavljale su veliku opasnost pri spašavanju i gašenju. Požar je ugašen u 18 sati, a vatrogasci su još na terenu i sudjeluju u sanaciji", kazao je zapovjednik JVP-a Ivanić-Grad Dario Kezerić.

POGLEDAJTE VIDEO

Policija je tek oko 20 sati počela očevid. Cesta je bila blokirana satima, a tek nešto iza 19 sati pomalo je pušten promet po sjevernom kolniku dok je južni ostao potpuno zatvoren, pun policijskih i vatrogasnih vozila.

>> Index na mjestu nesreće. Tijek događaja pročitajte ovdje

Kada smo nešto prije 21 sat na mjesto nesreće stigli za sat i pol vožnje umjesto uobičajenih 20-ak minuta, iz prve smo ruke mogli vidjeti kakav se prometni kolaps stvorio na obilaznim cestama, a dočekao nas je prizor kakvog se ne sjećamo da smo vidjeli na hrvatskim autocestama. 

Rasuti po autocesti stajali su skršeni automobili i izgorjeli kamioni. 

Dva kamiona potpuno su izgorjela. Od njih su ostali samo kosturi. U onom bližem autocesti vidjeli su se samo ostaci bačava. 

Iz njega se, četiri sata od izbijanja nesreće, još dimilo. Vatrogasci koji su imali pune ruke posla s buktinjom i nakon 21 sat i dalje su pazili na zgarište. Policajci su tada već sa svjetiljkama i fotoaparatima češljali dvjestotinjak metara dug komad autoceste na kojem su ostali ostaci ostataka kamiona i skršeni automobil te su pokušavali rekonstruirati kako je došlo do nesreće. Cijela je strana autoceste na kojoj se dogodila nesreća bila puna vatrogasnih i policijskih vozila.

>> Pogledajte fotografije s mjesta teške prometne nesreće na autocesti A3

Pročitajte više