Zbog neopravdanog otkaza tajnici u OŠ Granešina, porezni obveznici će platiti milijun i pol kuna

REPUBLIKA Hrvatsku skupo će koštati šikaniranje Zagrepčanke Mirjane Cikuše. Nekadašnjoj tajnici Osnovne škole "Granešina" u Zagrebu prije 16 godina je onemogućen dolazak na posao, kao i povratak na radno mjesto nakon što je dobila pravomoćnu sudsku presudu, piše Slobodna Dalmacija.

Navodno je Cikuša dolazak na radno mjesto bio zabranjen zbog nacionalne pripadnosti, a prije takvog "školskog pravorijeka" isti razlozi su motivirali njezine kolege da joj svakodnevno priušte kojekakve neugodnosti, što njena odvjetnica Milka Savić nije željela potvrditi.

Zanimljivo je da su nakon prve presude koja je išla na ruku Cikuši, uslijedile one po kojima ona nije imala pravo nastaviti obavljati tajničke poslove. Županijski sud u Zagrebu poništio je sve te prvostupanjske presude te je naložio spomenutoj školi da je u roku od osam dana vrati na posao.

Bivši ravnatelj Radoslav Dragobratić, koji je Cikušu izbacio iz škole prije 16 godina, neće snositi nikakvu odgovornost zato što je hrvatskoj državi odnosno poreznim obveznicima "nabio" nevjerojatnih milijun i pol kuna dodatnog opterećenja.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Pročitajte više