Zbog neposlušnih Šešeljevih radikala prekinuta sjednica Skupštine Srbije

PREDSJEDNICA srpskog parlamenta Slavica Đukić-Dejanović danas je morala prekinuti parlamentarnu sjednicu zbog toga što zastupnici Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, nisu htjeli sjesti na mjesta u parlamentu koja su im dodijeljena odlukom parlamentarnog administrativnog odbora, javlja B92.

Zastupnici radikala su se usprotivili odluci o mjestima koja su im dodijeljena. To je predsjednicu parlamenta natjeralo na izricanje više opomena zastupnicima SRS-a koji se na opomene nisu obazirali već su i dalje odbijali sjesti na svoja mjesta u renoviranoj sali Doma Narodne skupštine.

Nakon što ih nije mogla dovesti u red, Đukić-Dejanović je odredila udaljavanje sa sjednice zastupnika SRS-a te je odredila stanku od 15 minuta. Nakon stanke je konstatirala da ne postoje uvjeti za daljnji rad parlamenta te je sjednicu odgodila za srijedu.

B92 piše da selidba parlamentaraca u Narodnu skupštinu kao niti impresivan renovirani ambijent same sale nisu pomogli da srpski parlament vrati dostojanstvo u radu najvišeg zakonodavnog tijela u Srbiji.

Međutim, radikali, koji su na sjednicu došli s majicama na kojima je bio otisnut lik Vojislava Šešelja, nakon tri izrečene opomene nisu htjeli zauzeti dodijeljene im pozicije u sali Narodne skupštine zbog čega ih je predsjednica udaljila sa sjednice.

Budući da niti nakon stanke nisu htjeli napustiti salu Đukić-Dejanović je prekinula sjednicu jer nije znala kako da osigura normalan rad skupštine.

R.I.
Foto: AFP (Arhiva)

Pročitajte više