Zbog obilne kiše zatvorene pojedine ceste u Zadarskoj županiji

Screenshot: Twitter

ZBOG obilne kiše i poplavljenih cesta na području Zadarske županije za sav promet zatvorene su pojedine prometnice, izvijestio je kasno večeras Hrvatski autoklub.

Za sav promet zatvorene su državna cesta DC1 Udbina - Gračac - Palanka, DC27 Gračac - Zaton Obrovački i Obrovac - Karin (zbog odrona), DC503 podvožnjak u Biogradu, županijska cesta ŽC5165 između Gornje Ploče i Lovinca te ŽC5217 Dobroselo - Mazin - Bruvno.

Otežano, uz ograničenje brzine na 30 km/h zbog vode na kolniku vozi se na DC27 u Benkovcu, DC47 u mjestima Kuljani, Golubovac i Unčani (Hrvatska Kostajnica), zatim DC50 u mjestu Ričice (Lovinac) te DC56 Benkovac - Skradin kod Lišana Ostrovičkih.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu Hrvatske, a u Gorskom kotaru i dalmatinskom zaleđu ima i magle. Zbog mjestimice obilnije kiše ponegdje se zadržava veća količina vode na kolniku. Veća je opasnost od odrona na cestama u gorju te na Jadranskoj magistrali (DC8). HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Pročitajte više