Zbog optužbi za silovanje u Parizu ispitane kćer i bivša supruga Straussa-Kahna



KĆI i bivša supruga Dominiquea Straussa-Kahna ispitane su u Francuskoj zbog optužbi za pokušaj silovanja koji se navodno dogodio 2003. godine. Za pokušaj silovanja je bivšeg šefa MMF-a optužila francuska novinarka i spisateljica Tristane Banon.

Banon je s optužbama izašla u javnost tek nakon što je Strauss-Kahn u New Yorku pritvoren (pa kasnije i pušten) pod optužbom da je silovao hotelsku sobaricu. Britanski tabloid Daily Mail tvrdi da Banon godinama nije željela prijaviti pokušaj silovanje zbog toga što je među ljubavnicama Straussa-Kahna ranije bila i njena majka Anne Mansouret.

Strauss-Kahn i Mansouret imali su aferu 2000. godine, kada su oboje radili u Organizaciji za ekonomsku koordinaciju i razvoj. Kako javlja AP, o slučaju navodnog silovanja u Francuskoj pojavljuju se brojne kontradiktorne informacije i nije sigurno imaju li istražitelji dovoljno materijala da izvedu Straussa-Kahna pred sud.

Banon je tijekom svog saslušanja istražiteljima ispričala da joj je bivši šef MMF-a gurao prte u usta i u gaćice, te je pokušao natjerati da se skine. Banon mu se uspjela oduprijeti i pobjeći iz njegovog stana u Parizu, u koji je došla na dogovoreni novinski intervju.

Pročitajte više