Zbog "redaljke" na 12-godišnjoj Romkinji pritvoreno pet osoba iz Srbije

ČETVORICI muškaraca i ženi koje se tereti za seksualno zlostavljanje, trgovinu ljudima i silovanje 12-godišnje Romkinje S. K. iz Ćuprije sud je odredio 30-dnevno zadržavanje u pritvoru. Slučaj brutalnog iživljavanja nad djevojčicom je otkriven slučajno - radila je kao konobarica u jednoj kavani u romskom selu, a policija je istraživala kako 12-godišnjakinja može raditi kao konobarica.

> U Srbiji četiri osobe uhićene zbog silovanja maloljetnice

Kako prenosi Press, djevojčica je navodno sama pristala na seks sa 28-godišnjim S. P. i 46-godišnjim Z. A., ali ju je 51-godišnji M. Đ. silovao uz prijetnju pištoljem. Djevojčica je danju radila kao konobarica, a muškarcima ju je "namještala" 44-godišnja S. P. kod koje je spavala noću. Srpski mediji navode kako su se muškarci doslovce "redali" na djevojčici, a policija još uvijek traga za svima onima kojima ju je S. P. podvodila. Posljednji uhićeni je muškarac srednjih godina - B. S. iz Vlaške kod Ćuprije.

Djevojčica je smještena u sigurnu kuću, a njenoj 30-godišnjoj majci Suzani A., 10-godišnjem bratu D. A. i sestrama - 15-godišnjoj Đ. A., sedmogodišnjoj S. A. i trogodišnjoj L. A. nije omogućeno da je vide do dovršetka istrage.

"Rekli su mi da su je pronašli u Nišu sa još nekom djevojkom. Neka žena iz Paraćina ju je vodila na posao, pretpostavljam da je ona nalazila muškarce da spavaju sa njom. Željeli bismo je vidjeti, ne znam kako je, jako sam zabrinuta. Ne mogu ni pretpostaviti što su joj radili i što joj se sve dogodilo. Posljednji put sam vidjela kćer prije mjesec dana. Uhvatili su je loši ljudi, prema nama je bila agresivna. Škola i učenje je ne zanimaju, a pametna je i može učiti. Cijelu prošlu zimu i ljeto provela je kod prijateljica i navodnih prijatelja, tamo je spavala i živjela. Nisam znala što radi, socijalni radnici su je dovodili kući, ali nije htjela ostati s nama. Prijavljivala sam njen nestanak policiji i Centru za socijalni rad. Za nju je jedini autoritet otac i kad je on kod kuće, ona se drugačije ponaša. Tražit ću da je smjeste u neki dom dok mi se suprug u prosincu ne vrati zatvora", rekla je novinarima majka S. K., Suzana A.

Pročitajte više