Zbog šuma na snimkama suđenje za pljačku 15 milijuna iz splitske pošte tek na jesen

ZAPELO je i suđenje devetorici za pljačku 15 milijuna kuna iz Središta hrvatskih pošta na splitskoj Kopilici. Rasprava je odgođena do listopada, do kad bi iz Centra Ivan Vučetić trebale stići pročišćene snimke tajnog nadzora optuženika.

Loša kvaliteta audio zapisa

S lošom kvalitetom audio zapisa bilo je podosta problema proteklih dana. Slabo se čulo na raspravi što su optuženici međusobno dogovarali, a naročiti je problem vrlo nerazgovijetan govor Joze Certe, šefa kaštelanske Hvidre, kojeg terete da je bio glavni logističar srpske bande, koja je u samo 20 minuta u ožujku prošle godine "počistila" milijune iz objekta na Kopilici, svega petsto metara udaljenog od Prve policijske postaje.
 
Stručnjaci Centra pokušat će podići kvalitetu audio zapisa razgovora Miroslava Hršuma, zvanog Kameni, bivšeg pripadnika zloglasnih Belih orlova, koji je u Splitu pripremao pljačku za bandu s Pala. Srbi su, inače, pokupili većinu novca, tek manji dio, oko milijun i pol kuna, ostavili su hrvatskim partnerima. Upravo je nadzor nad Hršumom donio prve kvalitetne i opipljive rezultate, jer se preko mobitela požalio kako su ga "preveslali za posao u Splitu".

Srbi se posvađali unatoč milijunskom plijenu

Policija je nakon dva mjeseca istrage pohvatala uglavnom domaće logističare, na čelu s Certom. Pljačkaši, koji su pokupili milijune, pobjegli su na sigurno, no vrlo brzo "zakrvilo" se i među njima.
Koncem prošle godine na Banovu Brdu u Beogradu poginuo je tako 23-godišnji Strahinja Rašeta, i to zbog nestručnog montiranja eksploziva pod terenac Mercedes dojučerašnjeg kompanjona Milana Mitića i partnera u pljački pošte u Splitu. Pod vruć auspuh stavio je, naime, eksploziv sa upaljačem kojeg aktivira toplina?!

U odsutnosti sude i Zoranu Stevanoviću koji je uhvaćen kako na tržnici Arizona kod Brčkog pokušava promijeniti novac iz pljačke. Brzo je pušten i od tada mu se gubi svaki trag. 

Pročitajte više