Zbog velikog interesa, cijena članstva u vehabijama pala na 800 kuna

OPISUJUĆI trenutnu situaciju u Gornjoj Maoči, gdje je u policijskoj akciji Svjetlost uhićeno sedam vehabija i zaplijenjena veća količina oružja, stanovnik susjednog sela Gornji Rahić Jusuf Šabanović za Glas Srpske kazao je kako je akcija izvedena na krivi način jer je sve moglo biti napravljeno i s puno manje policajaca.

"Ovako su samo stvorili novi inat, a vehabije su dobile podršku čak i Bošnjaka čiju podršku do sada nisu imali", kaže Šabanović koji je ranije bio osuđen, jer je vehabiju Dževada Kopčalića u svibnju 2006. ubo nožem. Navodno je to napravio, jer je Kopčalić stalno uznemiravao maloljetne djevojčice srpske nacionalnosti. Šabanović također tvrdi da vehabija danas ima jako mnogo, posebno iz Sandžaka, a zbog čega je snižena cijena za priključenje vehabijama.

"Ranije su došljaci vehabije ovdašnjim Bošnjacima davali po 600 maraka da se priključe, puste bradu i skrate hlače, dok ta cifra danas iznosi oko 200 KM", priča Šabanović. Odnosno, danas za nešto manje od 800 kuna možete postati vehabija. 

Pročitajte više