Zelenski htio uputiti poruku mira u finalu SP-a. FIFA ga odbila

Foto: Ured predsjednika Ukrajine

FIFA je odbila zahtjev ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da u nedjelju prije početka finala Svjetskog prvenstva gledateljima uputi poruku o važnosti mira u svijetu.

Neimenovani izvor je kazao za CNN kako je ured Zelenskog ponudio da se ukrajinski predsjednik obrati navijačima u Kataru putem videoveze, ali da je taj prijedlog odbijen. Za sada nije poznato je li poruka Zelenskog trebala biti emitirana uživo ili snimljena ranije.

"Mislili smo da FIFA želi iskoristiti svoju platformu za veće dobro"

"Mislili smo da FIFA želi iskoristiti svoju platformu za veće dobro. No treba napomenuti da su razgovori između Ukrajine i upravnog tijela FIFA-e još uvijek u tijeku", dodao je izvor.

Ovaj pomalo neobičan zahtjev nije iznenađujući u smislu ukrajinske politike. Kijev je više puta pokušao iskoristiti velike svjetske događaje, bez obzira na njihov sadržaj, za obraćanje pozornosti na rat u Ukrajini.

Zelenski se pojavio putem videoveze u više različitih situacija; od summita G20 do Grammyja i Filmskog festivala u Cannesu. Također je razgovarao s velikim brojem novinara i poznatih ličnosti; uključujući Seana Penna i Davida Lettermana.

Pročitajte više