Zelenski: U Harkivu i Donbasu se vode obrambene bitke

Foto: EPA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je danas da se borbe odvijaju u nizu sela u sjeveroistočnoj regiji Harkiv, dok se ruske snage pokušavaju probiti preko granice.

Tijekom svoga noćnog obraćanja Zelenski je također rekao da se odvijaju žestoke bitke u raznim dijelovima regije Donjeck prema jugoistoku.

Zelenski je rekao da se "obrambene bitke" odvijaju uz velike dijelove granice u Harkivu, gdje su ruske snage pokrenule veliki oružani proboj u petak.

"Sela su de facto pretvorena iz sive zone u zonu neprijateljstva"

"Postoje sela koja su de facto pretvorena iz 'sive zone' u 'zonu neprijateljstava', rekao je predsjednik. "Okupator se također pokušava učvrstiti u nekima, dok se nekima koristi za proboj naprijed."

Rekao je da borbe "nisu ništa manje akutne" u nekim područjima regije Donjeck, žarišne točke ruskog sporog intenziteta okupacije istočne Ukrajine.

Trideset oružanih sukoba dogodilo se u protekla 24 sata, rekao je, u sektoru Pokrovsk, sjeverozapadno od grada Avdijivke, a također i u područjima oko Limana, Kupjanska, Kramatorska i drugih područja.

Pročitajte više