Zelenskij je navodno europskim liderima rekao: Ovo je možda zadnji put da me vidite

Foto: Screenshot YouTube

UKRAJINSKI predsjednik Volodimir Zelenskij navodno je europskim liderima tijekom sinoćnjeg razgovora rekao: "Ovo je možda posljednji put da me vidite živog." Navodi to Times of Israel pozivajući se na diplomatske izvore. 

Europski diplomati medijima su prepričali kako je Zelenskij još jednom apelirao na EU lidere da pooštre mjere protiv Rusije kako bi je zaustavili u invaziji na Ukrajinu te da donesu nove, strože sankcije. 

Švedska premijerka potvrdila je novinarima švedske nacionalne novinske agencije da je Zelenskij rekao kako je ovo možda posljednji put da ga europski lideri vide živog.

Talijanski premijer Mario Draghi, koji je sudjelovao na telefonskoj konferenciji, rekao je svojim zastupnicima da se Zelenskij trenutno skriva na nepoznatoj lokaciji.

"Trebali smo se telefonski čuti, ali on više nije dostupan", rekao je Draghi.

Zelenskij mu je, inače, danas odgovorio na Twitteru.

"Danas u 10:30 na ulazima u Černjihiv, Hostomel i Melitopolj došlo je do žestokih borbi. Ljudi su umrli. Sljedeći put pokušat ću pomaknuti ratni raspored da razgovaram s Draghijem u određeno vrijeme. U međuvremenu Ukrajina se nastavlja boriti za svoj narod", poručio je ironično Zelenskij Draghiju. 

Pročitajte više