Zelenskij: Ovo što Rusi rade je oličenje zla

Screenshot: Facebook

RUSIJA je objavila da je potpuno zauzela teritorij čeličane Azovstal u kojem su se nalazili posljednji ukrajinski branitelji Mariupolja. Teritorij Azovstala potpuno je oslobođen, izvijestilo je rusko ministarstvo obrane.

"Teritorij metalurške tvornice Azovstal u Mariupolju, gdje je grupa ukrajinskih militanata iz nacističke formacije Azov blokirana od 21. travnja ove godine, potpuno je oslobođen", rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane general-bojnik Igor Konašenkov.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij kaže da su borci Azovstala dobili jasan signal da izađu i spase svoje živote. "Dečki su danas dobili jasan signal od vojnog zapovjedništva da mogu izaći i spasiti svoje živote", rekao je Zelenskij.

"Apsolutno zlo"

Zelenskij je ruske zračne napade nazvao oličenjem "apsolutnog zla, apsolutne gluposti", nakon što je uništen kulturni centar.

Zelenskij je ranije danas objavio video o zračnom napadu koji je uništio novoobnovljeni Dom kulture, izazvavši golemi oblak prašine i krhotina, a također je ozlijedio najmanje sedam osoba, uključujući dijete, u gradu Lazova u regiji Harkiv.

"Kulturu, obrazovanje i čovječanstvo okupatori su prepoznali kao svoje neprijatelje. Za njih ne štede ni projektile ni bombe. Što je u glavama ljudi koji biraju takve mete? Apsolutno zlo, apsolutna glupost", rekao je Zelenskij.

Pročitajte više