Zelenskij: Putin će ciljati i druge europske zemlje. NATO je hipnotiziran Rusijom

Screenshot: Facebook

U OBRAĆANJU uživo zapadnim čelnicima jutros, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij pozvao je na veću potporu - i upozorio da bi Rusija mogla ciljati druge dijelove Europe.

"Još uvijek možemo zaustaviti ruski ratni stroj, još uvijek možemo zaustaviti ubijanje ljudi", rekao je, tvrdeći da bi to bilo "lakše učiniti zajedno". "Jer inače, oni će doći k vama", rekao je.

Dodao je da će Rusija, ako Europa sada ne zauzme stav, ciljati druge europske zemlje. "Svi smo mi meta Rusije... pomozite sebi pomažući nama", rekao je.

"NATO je hipnotiziran Rusijom"

Zelenskij je izrazio frustraciju NATO-om zbog njihovog odbijanja da uvedu zonu zabrane letova. Rekao je da je NATO "najjači savez na svijetu", ali "neke od članica ovog saveza hipnotizirane su ruskom agresijom".

"Čujemo puno razgovora o trećem svjetskom ratu, da bi navodno mogao početi ako NATO zatvori ukrajinsko nebo za ruske rakete i zrakoplove i stoga humanitarna zona zabrane letova još nije uspostavljena", rekao je.

"To omogućuje ruskoj vojsci da bombardira mirne gradove i diže u zrak stambene blokove, bolnice i škole. Četiri višekatnice u Kijevu u ranim jutarnjim satima bombardirane su, deseci mrtvih."

 

Pročitajte više