Željko Krapljan najavio tužbu protiv Mijata Stanića zbog klevete te povrede časti i ugleda

ŽELJKO KRAPLJAN, bivši saborski zastupnik HDZ-a i aktualni zamjenik direktor Sektora za održavanja u Hrvatskim autocestama, putem svog odvjetnika demantirao je navode predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata Mijata Stanića objavljene u članku "Sindikat optužuje: HAC plaća stranačke aktivnosti bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika!".

"Tekst je u cijelosti neistinit te su sve iznesene tvrdnje od strane dotičnog gospodina Mijata Stanića na račun gospodina Željka Krapljana lažne i klevetničkog karaktera, zbog čega će protiv spomenutog gospodina biti podnesena privatna kaznena tužba zbog klevete, kao i tužba radi naknade štete zbog povrede časti i ugleda", izvijestio je Krapljanov odvjetnički tim.

Podsjetimo, Stanić je Krapljana optužio kako je svoje radno vrijeme učestalo trošio na stranačke aktivnosti, a službeni automobil koristio je u privatne svrhe. U prijavi koju je poslao Upravi i unutarnjoj kontroli HAC-a, Stanić navodi da je Krapljan u razdoblju od 1. siječnja 2008. godine do 31. listopada 2009. godine nedolaskom na posao, kašnjenjem ili ranijim odlaskom s posla ostvario manjak od 1.127 radnih sati. Predsjednik NCS-a to dokumentira izlistom kretanja Krapljanovog službenog vozila, registracije ZG 9738 BA.

Pročitajte više