Željko opisao kako ga je omamila i pokrala "crna udovica": "Probudio sam se gol"

Foto: RTL, Bjelovar.live

NA BJELOVARSKOM Općinskom sudu 67-godišnja Ljuba Špiranac Jurjević osuđena je na godinu i pol dana zatvora jer je drogirala i opljačkala jednog muškarca.

Kako stoji u nepravomoćnoj presudi bjelovarskog Općinskog suda, spomenuta je proglašena krivom jer je 1. kolovoza 2018. godine na mobitel nazvala Ž. T. Predstavila mu se kao Nada i pozvala ga da je posjeti kako bi se upoznali. Čovjek se pojavio na vratima njene kuće u Velikom Grđevcu kod Bjelovara, a "Nada" mu je skuhala kavu.

Jedna od žrtava takozvane "crne udovice" je Željko Tisanić koji je za RTL ispričao svoje iskustvo s Ljubom Špiranac Jurjević.

"Nisam cijelu cigaretu spušio, tri puta sam gutnuo kave. Već sam osjetio mamurluk. Jedino što sam stigao reći je 'ja sam gotov, ja sam gotov'. Ništa nisam drugo niti znao niti išta. U tom momentu ona ustaje, hvata me za ruku i kaže 'brzo u sobu'", prisjetio se oštećeni Željko Tisanić.

"Onako mamuran ustajem i vidim da sam gol"

Tada se onesvijestio. Iz džepa mu je uzela dvije i pol tisuće kuna mirovine koju je taj dan podignuo i još neke stvari iz auta.

"Onako mamuran ustajem i vidim da sam gol. Hlače su mi bile skinute, gaćice sam imao. Dosta je to mudro izvedeno. Ja mislim da je to obiteljski kriminalitet", kazao je Željko.

Što je bilo dok je spavao, ne zna. A do nje je otišao u 40 kilometara udaljeno drugo selo nakon što ga je jednog dana nazvala na mobitel, predstavila se lažno kao Nada i pitala hoće li popiti kavu. Tvrdi da ju do tada nikada nije vidio, ne zna otkuda joj broj niti je tražio ikakve žene za druženje preko interneta.

Ali, priznaje, nekih očekivanja od kave je imao.

"Ja do tog dijela nisam stigao. Nikoga se ja ne ustručavam, zašto ne bih s nekim kavu popio, bilo kad i bilo gdje", kaže Željko.

Sve je prijavio policiji koja ju je drugoga dana i uhitila, a Općinski sud u Bjelovaru nedavno joj je izrekao i zatvorsku kaznu. "Crna udovica", kako su ju u ovom kraju prozvali, u protekle dvije godine ovako je navodno prevarila šestoricu muškaraca i uzela im više od sedam tisuća kuna.

Njih je namamila oglasom na teletekstu u kojemu je nudila žensko druženje. Lijepih riječi za nju nemaju ni u selu.

"Kao osoba je jako loša. Uzima, krade i tako. I laže ljudima i ne znam kako bih vam objasnio. Jako se bavi tim kriminalom", kazao je Ante iz Pavlovca.

Pročitajte više