Žena (78) u SAD-u opljačkala banku. "Osjetio se alkohol, novci su bili na podu"

Foto: PLEASANT HILL MISSOURI POLICE DEPARTMENT

78-GODIŠNJA Bonnie Gooch, koja je već dvaput osuđena za pljačke banaka, ponovno je uhićena zbog treće pljačke u Missouriju, priopćili su iz policije. Gooch je ušla u Goppert Financial Bank i navodno blagajnici predala poruku tražeći da joj preda tisuće dolara u gotovini. Ostavila je i poruku u kojoj je pisalo "Hvala, oprosti, nisam te htjela prestrašiti", prije nego što se odvezla s gotovinom.

Trenutno se nalazi u zatvoru te će morati platiti jamčevinu od 25.000 dolara ako želi izaći na slobodu. Gooch je ušla u banku noseći crnu masku, crne sunčane naočale i plastične rukavice. Tužitelji tvrde kako videozapis s nadzorne kamere pokazuje kako u jednom trenutku lupa po pultu, nalažući bržu isporuku gotovine, piše BBC.

"Nismo bili sigurni da imamo pravu osobu"

Gooch je napustila mjesto događaja u svom Buick Enclaveu na kojem se nalazila naljepnica za invalide. Policajci iz Pleasant Hilla u Missouriju su dobili dojavu o "pljački u tijeku" te su ubrzo pronašli osumnjičenu ženu u njezinom vozilu. Tužitelji navode kako se u vozilu osjetio snažan miris alkohola, dok su novci bili razbacani po podu. 

78-godišnjakinja je uhićena i optužena za jednu točku krađe ili pokušaja krađe iz financijske institucije. "Kada su joj policajci prvi put prišli, bili su nekako zbunjeni... U početku nismo bili sigurni da imamo pravu osobu", rekao je šef policije Pleasant Hilla Tommy Wright za Kansas City Star. 

Ovo nije prvi put da je Gooch imala problema sa zakonom. Ima već dvije presude. Jednu za pljačku u Kaliforniji 1977., a drugu za pljačku banke 2020., gdje je blagajnici navodno predala rođendansku čestitku na kojoj je pisalo "ovo je pljačka". Njezina uvjetna kazna za pljačku iz 2020. istekla je u studenom 2021. 
 

Pročitajte više