Žena američkog predsjedničkog kandidata: Ginekolog me zlostavljao u trudnoći

Foto: Epa

EVELYN YANG, supruga američkog demokratskog predsjedničkog kandidata Andrewa Yanga, kazala je kako ju je ginekolog seksualno zlostavljao kada je bila trudna.

Rekla je za CNN da je tajila priču o seksualnom napadu od većine obitelji i da ju nije podijelila ni s roditeljima. No, nakon što je vidjela koje povjerenje i zahvalnost pokazuju birači kada njen suprug i ona javno govore o autizmu njihovog sina Christophera, odlučila je svoju priču ispričati javnosti.

Ginekolog Robert Hadden

Početkom 2012. Yang bila je trudna sa svojim prvim djetetom i krenula je kod ginekologa koji je imao dobru reputaciju i radio u svjetski poznatim medicinskim ustanovama. Zvao se Robert Hadden.

U početku nije primijetila ništa neobično, no kako su mjeseci prolazili, Hadden je postajao sve intimniji i počeo joj je postavljati neprimjerena pitanja o seksualnim odnosima s njenim suprugom, a koja ni na koji način nisu bila povezana s njenim zdravljem ili zdravljem djeteta. Gledajući unatrag, Yang smatra da je ginekolog ovim pitanjima pripremao teren za seksualno zlostavljanje.

"Pregledi su postajali dulji i učestaliji, činilo mi se da često nisu ni bili potrebni. No htjela sam mu vjerovati“, ispričala je Yang za CNN.

Zadnji pregled

Yang je rekla kako je do zlostavljanja došlo kada je bila u sedmom mjesecu trudnoće.

"Bila sam u ordinaciji i spremna za polazak doma. Već sam bila obučena. Odjednom je ginekolog rekao da će mi možda trebati carski rez, zgrabio me i skinuo. Nasilno me ispipao unutra bez da je imao rukavice“, kazala je Yang.

"Znala sam da nešto ozbiljno nije u redu. Znala sam da me zlostavlja", dodala je.

Kao i mnoge druge žrtve seksualnog zlostavljanja, Yang nije pobjegla.

"Samo sam se smrzla, nisam ništa mogla napraviti, kao jelen koji zastane nasred ceste kada ugleda svjetla automobila“, objasnila je Yang.

Odvjetnik ginekologa negira optužbe

Nakon tog incidenta, Yang je napustila Haddenovu ordinaciju i nikada se više nije vratila. Odvjetnik ginekologa negirao je navedene optužbe, ali je i odbio komentirati za CNN.

"Nisam rekla što se dogodilo ni mom suprugu niti obitelji. Nisam ih htjela uznemirivati. Mislila sam da se mogu s time sama nositi. Bojala sam se da ako to ispričam Andrewu da će on smatrati da je to djelomično njegova krivnja jer je u to vrijeme puno putovao zbog svoje neprofitne organizacije i ponekad nije bio sa mnom na pregledima“, kazala je Yang.

Pročitajte više